Haberin Kapısı
2024-08-01 12:34:10

Ümmet utansın

Sabri Gültekin

halilsivasi@yahoo.com 01 Ağustos 2024, 12:34

Dünya güne cinayetlerle uyanmaya devam ediyor...

İsrail’in Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de akşam bazı sivillerle birlikte Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e suikast düzenlemesinin ardından, dünya sabaha yeni bir saldırı haberi ile uyandı. Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’daki evinde İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu korumasıyla birlikte katledilmesi gündeme bomba gibi düştü.

*

Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz...

Tıpkı 1947’den beri yaptığınız gibi...

Tıpkı Hamas (İslamî Direniş Hareketi) kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin’i sabah namazından çıktığı sırada düzenlediğiniz roketli saldırıyla katlettiğiniz gibi...

Bayrağı devralan Abdülaziz el-Rantisi’nin aracına füze saldırısı düzenleyerek canına kastettiğiniz gibi...

Tıpkı 7 Ekim’den beri Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 16 bin 172’si çocuk, 10 bin 798’si kadın olmak üzere 39 bin 618 Filistinliyi hunharca soykırıma tabi tuttuğunuz gibi... Dün de kahpece Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye kıydınız.

1962 yılında Filistin’deki El Şati Mülteci Kampı’nda doğan İsmail Heniyye, Hamas’ın önemli isimlerindendi. Ömrünü Filistin davasına adayan Heniyye, Siyonist İsrail tarafından defalarca tutuklandı, sürgün edildi, suikasta maruz kaldı. Bunca zulme rağmen mücadelesinden ödün vermeyen Heniyye, 2006 yılında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Filistin Başbakanı olarak atanmasından bir yıl sonra “anayasaya aykırı” olarak görevinden alındı. 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas Siyasi Büro Başkanı seçildi.

İsrail’in Gazze’deki Sahil Kampı’nda bombardıman sonucu oğulları Hazem, Amir, Muhammed ve torunları Emel, Halid ve Raza’nın yanında bir çok yakınını kaybeden İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın görevi devralma törenine katılmak için gittiği İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırı sonucu korumasıyla birlikte şehid edildi. Heniyye, 7 Ekim’den beri Gazze’de yaşanan soykırımı durdurmak için mücadele eden en önemli isimlerin başında geliyordu.

Sürek avına çıkan MOSSAD ajanları, Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Sinvar’ın, El Kassam Tugayları’nı kuran Muhammed Deif’in, Aksa Tufanı Operasyonu’nun önde gelen isimlerinden Mervan İsa’nın ve Filistin mücadelesi için ödün vermeyen mücahidlerin peşinde...

Nil’den Fırat’a “Büyük İsrail” devletini kurmak, Mescid-i Aksâ’yı yıkmak isteyen İsrail, zulümlerini fasıla vermeden sürdürüyor. Sünniler, Aleviler, Şialar, Nusayriler birbirini mezhep çatışması üzerinden katlededursun; bâtıl, yaydığı fitneyle İslâm coğrafyasını kalbinden vurmaya devam ediyor.

Ümmet utansın!..

*

İsmail Heniyye’nin yerine, 1997 yılının Eylül ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla MOSSAD ajanları tarafından Ürdün’de suikasta uğrayan ve 2012 yılında Arap Baharı nedeniyle Şam’ı terk ederek Katar’da yaşamaya başlayan Hamas’ın kurucularından Halid Meşal getirildi.

*

Artık mızrak çuvala sığmıyor!..

İsrail’in zulmünü avuç içleri kanayıncaya kadar alkış tutan bâtıl güçlerin karşısında

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 57 ülke sadece susuyor. Susmayan ve her fırsatta üç maymunu oynayan dünya kamuoyuna çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız” deyince İsrail Dışişleri Bakanı küstah Yisrael Katz, “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden giderek İsrail’e saldırma tehdidi savuruyor. Ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı” tehdidinde bulunuyor.

Evet, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz!.. Fakat şunu da unutmayın; soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, sizin sonunuz da öyle olacak...

***

İRAN’IN BAŞI BELADA!..

Bölgede yayılmacı bir politika izleyen İran’ın başı büyük belada!..

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD’nin düzenlediği suikast sonucu öldürülmesinin ardından, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin düşmesi “kaza mı, sabotaj mı” sorularının daha cevabı bulunamadan, dün de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin hem de İran’ın kalbi Tahran’da İsrail tarafından suikasta uğraması İran’ın güvende olmadığını gösteriyor.

Lübnan’da Hizbullah’ı, Irak’ta Haşdi Şabi’yi, Suriye’de Şii milisleri, Yemen’de Husileri jonglör gibi kullanan İran büyük bir çıkmazın eşiğinde!..

Çiçeği burnundaki İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın işi zor!..

Ortadoğu’da “vekil güçler”in savaşı şiddetlenerek level atlamaya devam ediyor.

Heniyye’nin katledilmesi hiç şüphesiz ki vahim sonuçlar doğuracak.

Ortadoğu’daki “kan gölü” daha da büyüyecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.