Kısacası cemaatten bir örnek verecek olursak,
Asrı sadette Peygamber efendimiz Hz. Muhammed s.a.w ve arkadaşları başlarına öyle belalar musibetler geldiği halde hatta bazen açlıktan karınlarına taş bağlayıp açlıklarını bastırır bir durumdayken bile huzur, sevgi, esenlik vardı.
Çünkü onlar bir cemaatti. Birisinin derdi hepsinin, birisinin mutluluğu hepsinin mutluluğuydu.
Bireyselleşmenin insanlığa getirdiği zararlar her geçen gün ortaya çıkmakmaktadır.
Dünyanın değişik yerlerinde bireyselleşmenin insanı getirdiği kupkuru ve soğuk bir hayat onu boşluğa sevk etmektedir bu durum ise ağır sonuçlar getirmektedir.
Bir araştırmaya göre 2005 te Japonya'da o yıl içerisinde 38 bin insan intihar etmiş,
Bu dehşet durum karşısında insanlık çaresiz durumda öyleki İsviçre'de devlet denetiminde intihar odaları oluşturuldu düşünülebiliniyırmu devlet denetiminde insanlar intihar ediyor bu durum ne kadar korkunç
Bireyselleşmenin yol açtığı kupkuru bir hayatın acı gerçekleri..
Avrupa’nın göbeğinde devlet denetiminde intihar odaları.
Bireyselleşmenin ABD ye getirdiği zarar bir devleti adeta suçlular şebekesi durumuna sokuyor.
Statista.com web sitesinde, 2018 Temmuz ayı verileri itibariyle ABD’de 2 milyon 121 bin 600 kişi ile dünyada en çok mahkûmun ABD’de olduğunu bildirdi.
Uyuşturucu bağımlılığı soygunlar intihar vakaları Vs.
Şimdi bu durum toplumsallaşmanın (cemaatin) yok olduğu metropollerde suç oranı artışı görülmektedir.
Özellikle İstanbul’a baktığımız zaman İstanbul’daki insana zarar oranı Türkiye’nin diğer illerinin tamamından daha yüksek.
Bu vahim durumun önünü kesecek tek çare toplumlaşmadır (cemaattir) o toplumunda sağlam bir inancı olduğu zaman ancak güçlü bir şekilde ayakta kalabilir.
İngiliz bilim insanı Martin lings what is sofizm? Adlı kitabında söylediği gibi bir ormana baktığımız zaman bazı ağaçların gövdesi kalın uzun ve sağlıklı bazıların gövdesi ise incedir zayıftır o sağlam gövdeli ağaç toprağın altına köklerini salmış tıpkı inancı sağlam bir insan gibidir.
Zayıf gövdeli ağacın ise kökleri dışarıda inancı zayıf veya inancı olmayan bir insan gibi yeryüzünde zayıftır.
Eğer toplumlaşma biterse insanlık biter Avrupalı bir bilim adamı toplumlaşmanın bittiği Avrupa için şu cümleleri kurar
" Avrupa’da insanlık öldü Avrupa ölü bir yerdir artık "
Dışarıdan güzel gözüküyor ama içeriye girip bakıldığında vahamet ortaya çıkıyor!
Geçen yıllarda Çin'de bir adam arabasıyla kaza yapıyor bir kişiye çarpıyor çarpılan adam ölmemiş ama sürücü tekrar gelerek üzerinden geçip onu öldürüyor.
Sebebini ise eğer o adam sağ kalıp sakat kalsaymış çarpan adam ölünceye kadar çarptığı kişiye bakmak zorundaymış Çin yasalarına göre bu durumdan korkup adamı öldürdü cezası neyse orada ödemek istemiş.
Evet dışarıdan bakıldığında kazaya uğrayan kişini mağdur olmayacaktı ama toplumlaşmanın çöktüğü Çin'de yasalar ancak bu kadarını yapabilirdi.
Evet kanunların adil bir şekilde uygulanması gerekir bu ise bireyselleşmiş bir memlekete uygulanması mümkün değildir İsviçre görünüşte dünyanın en mutlu ülkesidir ama hal öyle ki intihar vakaların çokluğu içinden çürümüş bir ağaca benzer Japonya sanayide dünyanın en büyük ülkelerindedir ama dünyada en çok Japon intihar ediyor.
İntiharın sebeplerini hemen herkes biliyor içine düştüğü boşlukta inancı olmayan yapayalnız bireyselleşmiş insanların uyguladığı yöntemdir.
Sağlam inanca bağlı bir topluluk bir ortadaki ağaçların toprağa kök salması gibi ne rüzgâr ne fırtınanın yıkamayacağı sapasağlam ayakta durması gibi insanın toplumlaşmaya(cemaatleşmeye) ne kadar ihtiyacı olduğu görülmektedir.
Ismail 4 Yıl Önce
Hayirli olsun hocam
Vasıf ay 4 Yıl Önce
Teşekkür ederim
İrşad Seyda 4 Yıl Önce
Hayırlı olsun . Çok güzel ve faydalı bir makale .
Vasıf ay 4 Yıl Önce
Allah razı olsun. Allah derecenizi Aliy eylesin Seydam
Hanifi Alır 4 Yıl Önce
Kalemine ve yüreğine sağlık.
Vasıf ay 4 Yıl Önce
Teşekkür ederim hocam