Milli Nizam Partisi, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmış, ancak parti yöneticileri hakkında herhangi bir ceza davası ve siyasi yasak getirilmemişti. 3 MNP Milletvekili, bağımsız olarak yine meclisteydi. Aradan geçen bir buçuk seneden sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Ülkesinin Milli Görüşe olan ihtiyacının devam ettiğini ve ülke için Milli görüşün tek kurtuluş yolu olduğunu bildiği için, yeniden parti kurma hazırlıklarına başlar.
Siyasi Partiler yasasının 111. Madde’sine göre “bir siyasi partinin kapatılmasına sebep olan parti üyeleri, kapatılma kararından itibaren 5 yıl süre ile hiçbir siyasi partiye giremezler” engelini, yine kanuni yöntemler ve gerekçelerle deliveren Erbakan Hoca, MNP’nin kurucularından pek çoğunu MSP’nin kurucu üyesi yapmıştı. Ancak bir tedbir açısından MSP Genel Başkanlığına Süleyman Arif Emre getirilmiş, kendisi de genel kurulunun seçtiği 5 kişilik kontenjandan yararlanarak partiye girmişti.
Milli Nizam Partisi döneminde, Basın ve yayın kuruluşları partiyi yok saymakta ve mesajlarını topluma aktarmamaktadırlar. Aleyhte çıkan haber ve yorumlara cevap verilememektedir. Milli görüş siyasi hareketin, düşüncelerini anlatabilecek bir gazeteye ihtiyaç vardır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu amaçla Hasan Aksay’ya görev verir. İstanbul Cağaloğlu’nda kiralık bir binada, 7 Ağustos 1972 tarihinde 500 Bin lira sermaye ile Yeni Neşriyat A.Ş. kurulur ve bu Şirket tarafından ‘’Milli Gazete’’ çıkarılmaya başlar. 1978 yılında Topkapı’da kendi binasında, Milsan Basın San. A.Ş. tesislerini kurarak, yayın hayatına buradan devam eder. Türkiye’nin sayılı matbaaları arasına girer.1999 yılında Sefaköy’deki 40.000 m2’lik kendi arsasındaki binasına taşınır. Halen kendi yeri ve binasında ‘’Önce Ahlak ve Maneviyat’’ yayın ilkesiyle, Logosunda yayın hayatına çıktığı günden beri ‘’Hak geldi batıl zail oldu’’ ayetiyle yayınını sürdürmektedir.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hüsamettin Akmumcu ve Hüseyin Abbas, 17 Mayıs 1973’te resmen MSP’ ye girmişlerdi. 2 Temmuz 1973’te ise, 13’ü albay, yüksek rütbeli 20 emekli subay MSP’ ye katılmışlardı. Milli Selamet Partisi ismiyle siyasi hayata yeniden devam etmeye başlayan Milli Görüş Lideri, Türkiye’yi il ilçe demeden pek çok sıkıntılara rağmen insanlara ulaşmaya çalışarak davasını anlatır. 14 Ekim 1973 seçimlerine, Süleyman Arif Emre’nin Genel Başkanlığında girilmiştir. Seçimlerde, önemli bir başarı sağlanarak %12 oy oranıyla 48 milletvekili ve 3 senatör kazanılmıştı. Seçimlerden hemen sonra 20 Ekim 1973 tarihinde, Ankara Sümer Sokaktaki MSP binasında, yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında, Erbakan Hoca Genel Başkanlığa seçilir. O sıralar Erbakan’ı istemeyenler, Süleyman Arif Emre’nin bu makamda kalmasını ve kendi hesapları açısından Erbakan’ın dışlanmasını uygun görenlerin, hevesleri de böylece kursaklarında kalmış oluyordu.
Devam Edecek: